Wat is het toch heerlijk om een plekje te hebben waar je aan het einde van de dag kan ontspannen met een kopje thee. Om deze plek aan te kleden en gezellig te maken kun je ontzettend veel verschillende plantjes gebruiken. Een “plantenhoekje” is dan ook een stijgende trend voor iedereen die houd van planten en een momentje voor jezelf.

De populairste “plantenhoekjes” bevinden zich:

 1. Naast een boekenkast
 2. Op het balkon
 3. In de eetkamer
 4. Op de slaapkamer
 5. In de badkamer (jazeker! Zelfs in de badkamer!)

Het is de bedoeling dat je zo lang mogelijk jan genieten van de gezelligheid tussen de planten. Daarom worden er het vaakst gekozen voor vaste plantjes die je niet vaak water hoeft te geven. Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van deze plantjes:

 • Geraniums

Doen het ontzettend goed in de zon, zijn er in veel hippe kleuren en hangen leuk in een bakje.

 • Petunia’s

Deze prachtige planten zijn ook verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en een ideale balkonplant of voor binnen in je huis. Je kunt kiezen voor een gewone petunia en de hangpetunia. De plantjes bloeien de hele zomer lang!

 • Ijsbloemen

De naam doet je totaal niet denken aan de zomer maar zodra je deze bloemen ziet wil je ze hebben! Deze felgekleurde bloemen fleuren je plantenhoekje op en maken jou iedere dag vrolijk!

 • Campanula’s

De campanula word ook vaak een klokjesbloem genoemd. Dit is een plant die je makkelijk kan houden binnen, op een balkon in de zon of op een terras. Wanneer je de plant goed verzorgt, dan kunnen ze zelfs de hele winter meegaan! Zet ze in een leuk gekleurd bakje voor een extra gezellige sfeer op je balkon.

 • Vlijtig Liesje

Deze mooie, maar ook schattige plantjes zijn te koop in veel verschillende kleuren zoals roze, rood, oranje, paars en wit. Als je goed voor het Vlijtig Liesje zorgt, bloeit ze tot ver in de herfst door.

 • Spaanse Margriet

De bloemen zijn erg populair en in verschillende kleuren, zoals (crème)wit, geel, roze, oranje en paars. Als je de Spaanse Margriet buiten zet en in de winter naar binnen haalt, kun je haar volgend jaar weer buiten zetten!

Wat je ook kiest, maak het af met kleurrijke bloempotten en ontspan in je wipstoel!

Eén gedachte over “Een klein, knus plantenhoekje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *