Wil jij graag een leuke speelhuis hebben voor je kind? Deze wens kun je op twee manieren vervullen. Maak zelf een speelhuis van hout door gebruik te maken van bouw en klus tekeningen. Aan de hand van deze tekeningen kun je precies zien wat je nodig bent en ook hoe je het huisje stap voor stap kunt maken. Je zou kunnen zeggen dat het een soort Ikea handleiding maar toch iets lastiger! Als zeker weet dat je het wilt maken moet je er iets voor over hebben! Wacht maar tot je het resultaat ziet!

Beginnen met de klus

Om te beginnen moet je kijken dat je materiaal, gereedschap en bouwtekening van kwaliteit is. Gebruik bijvoorbeeld stevige gereedschappen van merken die je gewend bent en planken voor de afwerking van het huisje. Bekijk hoeveel ruimte je hebt in de tuin om in te schatten waar je het huisje neer wilt zetten. Kies voor een veilig plek in de tuin. Wanneer je een grote tuin tot je beschikking hebt kun je natuurlijk meer kanten op.

Bekijk de afmetingen van het huisje

Bepaal de afmetingen van de producten die je nodig bent. Deze informatie vind je in de bouwtekening. De maten zijn stap voor stap uitgelegd in de instructies. Kies vervolgens voor een plek voor een raam in het huisje zodat er sprake is van lichtinval. Het dakje, terrasje en meer! Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om het huisje aan je passen aan je eigen stijl.

Veiligheid is erg belangrijk

Voor de veiligheid is het belangrijk om een zachte ondergrond in en rondom het huisje te hebben. Plaats het huisje daarom het liefst op gras. Lukt dit niet? kies dan voor rubberen tegels. Deze zal je dan wel eerst moeten aanschaffen. Leg deze om het huisje heen om het risico op letsel te verlagen.

En verder nog..

Zorg er altijd voor dat je de stappen nauwkeurig volgt die in de bouwtekening staan. Heb je nog vragen hebben over producten en materialen? Stel deze bij de bouwmarkt bij jou in de buurt zoals een Praxis of Gamma.

Wil je het toch liever iets kleiner aanpakken? Kies dan voor een houten poppenhuis. Voor een beginnende klusser is dit een echte uitdaging die vast zal lukken! Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *