In het voorjaar is het altijd weer tijd om de mooiste plantjes in de tuin te plaatsen. Weet je al waar ga jij dit jaar voor gaat? Kies je ervoor om planten gemakkelijk te kopen in de winkel of ga zelf aan de slag met je handen in het potgrond. Ook leuk natuurlijk! Ga in ieder geval een gezellige sfeer creëren met fleurige kleuren en groen op je balkon, terras of gewoon in je woon- of slaapkamer.

Kies voor een leuk fruit- of misschien wel een olijvenboompje? Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende soorten planten die je ook kan ophangen in de tuin. Een voorbeeld is aan je tuinhuisje. Heb je net je tuinhuis gerenoveerd? Afgeschermd met kwalitatieve planken voor een prachtige afwerking? Nu nog de puntjes op de ‘i’ en je bent klaar voor de lente!

Ben je op zoek naar echte blikvangers voor bij jou in de tuin? Ik snap dat je waarschijnlijk geen idee hebt waar je moet beginnen hoor! Het is natuurlijk ook altijd even oriënteren voor welke plantjes je kunt kiezen. Daarom hieronder een overzicht van de meest gekochte hangende plantjes in de lente:

  1. Pelargonium peltatum (geniet van overweldigende bloei! Rood, licht- en donkerroze)
  2. Fuchsia ‘Bella Rosella (populair! Je kunt met deze plantjes de hele zomer genieten van half hangende bloemen)
  3. Fuchsia ‘Blue Angel (wit met blauw/paars volle bos hangende extra grote bloemen)
  4. Mandevilla sanderi (schitterende kleurencombinatie: roze, wit en rood voor een extra gezellige sfeer)
  5. Petunia sp. Jamboree ‘Scarlet (Rijkbloeiende rode bos)

Ik begrijp dat je nu geen beeld hebt bij de plantjes, zoek daarom meer informatie op de website van bijvoorbeeld de Gamma of Praxis waar jij van plan bent een bestelling te plaatsen. Je kunt ook thuis een lijstje maken en deze meenemen naar de winkel!

Heb je gekozen voor plantjes en wil de deze graag ophangen? Dit betekent dat het nu tijd is om te kijken naar de bakjes waar ze in kunnen. Er zijn hangpotten (van riet en plastic) die je samen kunt stellen maar ook complete. Dit betekend dat de pot wordt geleverd met haak zodat je hem direct kunt ophangen (deze vind ik zelf het handigst)!

Om nog even de puntjes op de i te zetten kun je ervoor kiezen om de tuinhuis te decoreren met een houten trapje, thermometer, kruidenrek en nog veel meer accessoires die jij leuk vind! Vraag in de winkel naar meer ideeën en maak alles klaar voor de lente!

You need to add a widget, row, or prebuilt layout before you’ll see anything here. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *