Heb je net een nieuwe keukenmachine gekocht? Dan is het tijd om deze direct even uit te testen! Op een regenachtige dag is het altijd lekker om iets te bakken in huis. Laat de oven een heerlijke geur verspreiden van versgebakken koekjes. Vandaag kies ik ervoor om een recept met je te delen van vanille zandkoekjes! Dit recept mag je echt niet missen in jouw verzameling en moet je echt een keer uitproberen. Hier is het:

Wat je nodig hebt om de koekjes te maken:

  • 250 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • Snuf zout
  • 1/2 tl vanille extract of het merg van een vanillestokje
  • Eventueel een snufje kaneel voor een spicy tintje aan je koekjes

Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn, dus haal ze van te voren uit de koelkast! Op deze manier krijgt het koekje de beste structuur. Lekker krokant!

En met deze simpele stappen maak je ze:

  1. Kneed alle ingrediënten met elkaar tot één geheel. Dit kun je doen met de de deeghaken van de keukenmachine. Heb je deze niet? Neem dan een mengkom en kneed alles samen met je handen. Vorm vervolgens lange staven van 3 cm doorsnee van het deeg en laat deze ongeveer 30 minuten in vershoudfolie opstijven in de koelkast.
  2. Verwarm intussen de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Strijk de staven in met water en rol ze door wat suiker voor een zoet suikerlaagje. Snijd nu plakjes van 0,5 cm dikte en leg ze op de bakplaat. (Zorg wel voor wat ruimte tussen de koekjes. Bak ze goudbruin af in 12 – 18 minuten.

Laat de koekjes eerst een uur afkoelen voordat je ze opeet. Kun je niet wachten? Dat begrijp ik! Neem gerust een hap, maar kijk uit dat je je niet verbrand!

Ik zeg eet smakelijk en laat weten in een reactie hieronder wat je ervan vind!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *